Johan Visser Alblasserdam 

 

 

   

Start Contact Nieuws Mijn Websites


   
Beginscherm

Gezin Familie Link pagina's Johan CV Stamboom Tuin Ballonvaart 2014


Ballonvaart 2014-1 Ballonvaart 2014-2 Ballonvaart 2014-3

 

Vrijwel alle afbeeldingen in de serie "Ballonvaart" zijn aanklikbaar en verschijnen dan in een apart, groter venster.

Stel je prijs op een afbeelding in nog hogere resolutie, mail me dan, mogelijk is de afbeelding in een resolutie beschikbaar die tot 4x zo hoog is

Ballonvaart 2014

 

Op 23 november 2013, ons 40-jarig huwelijk,  kregen we van de kinderen een ballonvaart cadeau in de vorm van een ballonbon.

Op 16 juli 2014 hebben we hem verzilverd.

 

Wat vooraf ging

 

Al heel lang willen we eens een ballonvlucht maken. Steeds als een familielid of bekende zegt "Wij gaan een ballonvaart maken" of als er ballonnen over ons huis komen, wat regelmatig gebeurt, zeggen we "Ja, dat gaan wij toch ook nog eens doen".

Één keer was het bijna zover; Annie, mijn vrouw, had met puzzelen een Eventbon gewonnen. Een van de mogelijkheden was een heuse ballonvaart. Helaas stond ik in de wacht voor een operatie en de chirurg raadde ons de ballonvlucht af. Nou ja, een saunabezoek is ook niet verkeerd...

 

Onze wens was niet onopgemerkt gebleven. Najaar 2013 vierden we ons 40-jarig huwelijk en kregen we van de (schoon)kinderen een ballonvaart aangeboden.

 

Bij het 40-jarig huwelijk

 

Wij met kinderen, schoonkinderen en kleinzoon

 

 

Eerst was de vaart gepland op 9 juli 2014 maar kon door weersomstandigheden niet doorgaan.

Een nieuwe datum geprikt, dat werd woensdag 16 juli.

 

Op de dag van vertrek kregen we mail dat de vertrekplaats niet zoals verwacht Papendrecht zou zijn maar Dordrecht:

 

Beste Ballonvaarders,

 

Leest u deze email a.u.b. helemaal tot het einde:

We hebben vandaag een stralende dag voor een prachtige ballonvaart. Er staat vanavond wel een zwakke wind uit het noordwesten (richting zuidoosten). Papendrecht kunnen we daarom niet doen, omdat de wind te zwak is om ons helemaal over Dordrecht en de Biesbosch naar een gebied te brengen waar we weer veilig kunnen landen. De dichtstbijzijnde startmogelijkheid is Dordrecht, dat verkleint de te varen afstand, vanwaar u Papendrecht natuurlijk wel achter u ziet liggen. We varen dan naar verwachting over de Biesbosch, parallel aan de Moerdijkbrug, richting Lage Zwaluwe.

Het is overigens mogelijk dat de windverwachting in de loop van de dag wijzigt, waarmee wij eventueel ook onze plannen moeten wijzigen. Blijf daarom telefonisch altijd bereikbaar voor ons.

 

We verzamelen vanavond om 19.15 uur achter het van der Valkhotel, Laan van Europa 1600 te Dordrecht (vlakbij de Kiltunnel). We starten tussen de rotonde en de spoorlijn, daar kunt u uw auto ook parkeren.

Naar verwachting zullen we rond 20.15 uur opstijgen en rond 23.00 uur weer terug zijn op de startlocatie....................

 

 

 

Ballonvaart 2014-1 Ballonvaart 2014-2 Ballonvaart 2014-3

 

   

Copyright © 2000-2020 VIA Johan. J. Visser
Laatst bijgewerkt: 16 juni 2020

webmaster@johjvisser.com