Johan Visser Alblasserdam 

 

 

   

Start Omhoog Contact Nieuws Mijn Websites


   
Gezin Familie Link pagina's Johan CV Stamboom Tuin Ballonvaart 2014

Tuin 1985-2000 Tuin 2000-2010 Tuin 2010-2012


 

Tuin 1985-2000

 

Van gribus naar paradijs

 

Toen we in 1985 dit huis kochten wisten we al dat er niet alleen in huis maar ook in de tuin heel wat moest gebeuren.

Maar eer we het huis betrokken, het was nog maar ternauwernood klaar, was het winter.

De tuin was heel erg verzakt. Een diepe afstap maakte je vanuit het huis de tuin in. Links een hoge schutting en rechts een al even hoge heg, ja want de tuinen van de buren lagen veel hoger. Achter in de tuin bosschages zowat zo hoog als de schutting en heg, alles torende boven je uit, het leek wel een gevangenis. De bodem leek overwegend gras, er bleek toch een stuk terras onder te liggen. Achter de bosschages was nog een stukje tuin al door de vorige eigenaar er apart bijgekocht, er leek nooit iets aan gedaan te zijn.

 

Omdat in huis ook veel moest worden gedaan zag het er al naar uit dat de tuin een sluitpost op de begroting zou worden en we namen dus de gewassen grindtegels mee met de verhuizing.

 

Het plan.

Hoewel ik mijn naam niet veel eer aan doe, ik houd niet van vissen, wilden we wel graag contact met het water. bij de sloot moest een steiger komen en liefst zo laag mogelijk. Het verschil in hoogte van ca 75 cm tussen huis en steiger zouden we oplossen door verschillende terrassen aan te leggen die steeds lager waren naarmate je dichter bij de sloot kwam. Veel steen zodat je jongens speelruimte zouden hebben maar ook overal groen.

 

Met de grindtegels van ons oude huis, de trottoirtegels (rood en grijs) uit deze tuin, aangevuld met nieuwe klinkertjes, veel bielzen en wat palissades werd een plan gemaakt en uitgevoerd. Op- en afritjes en op- en afstapjes verbonden de terrassen, we hadden ons paradijsje.

 

 

 

Tuin 1985-2000 Tuin 2000-2010 Tuin 2010-2012

 

   

Copyright 2000-2020 VIA Johan. J. Visser
Laatst bijgewerkt: 16 juni 2020

webmaster@johjvisser.com