Startpagina |  Wat is er nieuw |  Gezocht |  Familienamen |  Albums |  Verhalen |  Documenten |  Begraafplaatsen |  Plaatsen |  Datums |  Rapporten |  Bronnen

 Help


Frequently Asked Questions / Veel gestelde vragen

 Sommige van de vragen en andere onderwerpen worden behandeld op onze Help pagina.
 

  


Q: Hoe vind ik degene die ik zoek?
A:
Er zijn een aantal manieren, maar het zoekvak links bovenaan de  startpagina geeft de meest rechttoe rechtaan methode.

 

Zoekvak op de Startpagina biedt eenvoudige 'familienaam' en Voornaam' zoeken.

Zoeken naar naam (ook als 'Zoek' in de linkerbovenhoek van de meeste pagina's) Hier kunt u allerlei informatie invullen over de persoon die u zoekt.

Zoek familienamen biedt de beste manier om te zoeken naar een vrouw als u haar meisjesnaam (ongehuwde naam) niet weet.

 

Alle methoden presenteren u een lijst van mogelijke raakpunten van in database.

Er zijn een aantal andere naam types in Andere gebeurtenissen op de pagina Zoeken naar naam: bijvoorbeeld de persoon die u zoekt kan zijn naam veranderd hebben of is bekend onder een roepnaam

U kunt ook proberen te kijken naar 'achternamen' of 'Voornamen' als u geen helder beeld hebt van wie u zoekt. U vind deze optie in het drop down menu 'Zoek' op vrijwel alle pagina's.

Als u vermoedt dat de persoon die u zoekt wel in de database is maar u kunt hem / haar niet vinden, neem dan contact op voor hulp.

[terug naar boven]

Q: Hoe vind ik iemands voorouder?
A:
Als je een persoon al hebt gelokaliseerd en je hebt zijn / haar gegevens op het scherm is de gemakkelijkste manier om te klikken op de tab "Voorouders".


 

Dit geeft u een grafische weergave van voorouders zowel van vaders- als van moederszijde. Als u de voorouderkaart in beeld hebt kun u, uiterst rechts, klikken op de pijlen om meer voorouders te zien. Er zijn een aantal formaten om uit te kiezen (standaard, compact, box, Alleen tekst, (Uitgebreide)kwartierstaat en media) om voorouders weer te geven. Klik op de verschillende opties om te zien welke het beste voor u werkt.

 

 

[terug naar boven]

Q: Wat moet ik doen om de nakomelingen van een persoon te zien?
A:
Met de tab "Nakomelingen" kunt u de nakomelingen van een persoon weergeven. Er zijn vier verschillende formaten waarin nakomelingen kunnen worden weergegeven. Schakel er tussen om de informatie weer te geven op de manier die voor u het beste werkt.

 

 

[terug naar boven]

Q: Kunnen nakomelingen worden getoond in een grafisch formaat?
A:
Ja, Eenmaal op het blad 'Nakomelingen' kunt u een specifieke tak van nakomelingen van de geselecteerde voorouder tonen door op het nakomelingen pictogram te klikken naast de afstammeling die u wilt weergeven.

 

[terug naar boven]

Q: Kan ik zien of twee personen zijn gerelateerd?
A:
Ja, de "Verwantschap" tab kan, in een grafische weergave, de verwantschap tonen van twee familieleden. Op deze functie te gebruiken zoekt u de eerste persoon en klik vervolgens op de Verwantschap tab. Gebruik vervolgens de knop "Zoeken" om de tweede persoon die moet worden weergegeven te vinden. Zodra u de twee personen hebt geselecteerd klikt u op de knop "Bereken" om hun relatie weer te geven.

 

 

[terug naar boven]

Q: Wat is de Tijdlijn functie?
A:
Een tijdlijn wordt weergegeven voor een persoon als op de tab "Tijdlijn" wordt geklikt. De tijdlijn toont belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis tijdens het leven van een persoon of een groep personen. Het geeft u een uniek perspectief van wat er gaande was in de wereld tijdens het leven van onze voorouders.
 

 

[terug naar boven]
 

Q: Als ik een fout zie in de gepresenteerde informatie, kan ik die corrigeren?
A:
Met het "Suggestie" tabblad kunt u correcties, updates, opmerkingen of andere informatie sturen aan de administrator. Informatie over de persoon waarvan u verwijst wordt automatisch toegevoegd aan het bericht als u een suggestie doet met behulp van het suggestie tabblad. De administrator beoordeelt uw suggestie en voegt deze ,zo mogelijk, bij de volgende web update toe aan de database.


[terug naar boven]
 

Q: Is er een manier om de weergave af te drukken zonder alle headers en pictogrammen?
A:
Ja, klik op de link "Print", te vinden boven de tabs. Er wordt dan een vereenvoudigd formaat gepresenteerd wat u kunt afdrukken met de printfunctie van uw browser.
Let op: Op de persoon, Voorouders en Nakomelingen pagina's vindt u de mogelijkheid om een rapport in pdf-formaat te creŽren van de informatie die u aan het bekijken bent. Om gebruik te maken van deze optie moet u, om het rapport te bekijken Adobe Reader hebben geÔnstalleerd. Als u dit nog niet heeft kunt u de (gratis) Adobe Reader software downloaden door hier te klikken.


[terug naar boven]

Q: Waar zijn de drop down knoppen voor, rechtsboven op de pagina's?
A:
Deze bieden menu's waarmee u toegang krijgt tot verschillende gegevens in de database en om de taal te wijzigen. Beweeg de muis aanwijzer er over en u ziet de beschikbare opties. Klik op het item dat u wilt. Let op: Sommige opties zijn alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.


[terug naar boven]

Q: Waarom zie ik niet alle informatie van een bepaald persoon?
A:
We nemen veel moeite om de privacy van alle familieleden te beschermen. Alle namen, data en andere informatie van levende personen zijn verborgen. Geregistreerde gebruikers kunnen toegang hebben tot deze informatie. Als u een directe nakomeling of familielid bent van iemand op de website, neem dan een moment om u in te schrijven door te klikken op de link "Registreer uzelf" op de startpagina. U wordt gevraagd om bewijs te leveren van uw verwantschap. Indien uw registratie wordt aanvaard, zult u alle gegevens van de nakomelingen van uw voorouder in de database kunnen bekijken.


[terug naar boven]

Q: Wat zijn de voordelen van het registreren als gebruiker?
A:
Om details te zien van in leven zijnde personen, en hun documenten, foto's en biografieŽn, moet u geregistreerd zijn voor een account. Is de registratie goedgekeurd dan kunt u inloggen. Registratie zorgt er ook voor dat de webmaster u kan e-mailen over belangrijke wijzigingen aan de site.


[terug naar boven]

Q: Wat gebeurt er als ik mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord ben vergeten?
A:
Als u uw gebruikersnaam niet kunt herinneren gaat u naar de pagina "Aanmelden". Voer het e-mailadres in wat u gebruikte bij uw registratie en uw gebruikersnaam wordt naar u verzonden. Echter, om veiligheidsredenen hebben wij geen toegang tot uw wachtwoord. Als u uw wachtwoord bent vergeten kunt u het systeem vragen om een tijdelijk wachtwoord. Geef daartoe het e-mailadres op wat u gebruikte tijdens uw registratie en uw gebruikersnaam. Als u bent ingelogd kunt u uw tijdelijk wachtwoord wijzigen.

 
[terug naar boven]

Q: Hoe gebruik ik de Google Map die op de persoonspagina wordt weergegeven?
A:

  • Klik op de nummerpin onder gebeurtenissen om de kaart te openen in een nieuw venster. Als u FireFox gebruikt kunt u met de rechter muisknop klikken en de kaart openen in een nieuwe tab in plaats van een nieuw venster. Op de kaart in het aparte venster (tab) kunt u een routebeschijving vragen van of naar deze locatie.

  • Klik op het Google Earth pictogram om gebruik te maken van de Google Earth desktop applicatie (Als u die heeft geÔnstalleerd).

  • Gebruik de + (plus) om In te zoomen op de kaart en de - (min) om uit te zoomen, of u kunt de schuifregelaar gebruiken voor de zoomfunctie. Als de Google Map server een bericht stuurt dat er geen kaart verkrijgbaar is op dat zoomniveau, dan moet u uitzoomen tot de kaart wordt weergegeven.

  • U kunt ook klikken op de knop Beide om de kaart te zien als een satellietfoto met namen.

  • Klik op het pin nummer op de kaart om de beschrijving, de datum en locatie van de gebeurtenis te krijgen.  Soms krijgt u dan ook informatie over de betreffende plaats.

 

[terug naar boven]

 

Copyright © 2009 / 2022 VIA Joh. J. Visser

Colofon  /  Disclaimer  /  Data Beschermings Beleid