VIA Visser Interieurarchitect Alblasserdam        

Start Contact Nieuws Mijn Websites


Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 

Het begin

 

Het moest er eens van komen

 

Koen was niet van plan een huis te huren, hij wilde er een kopen. Hij had al eens naar een huis gekeken, maar óf de prijs, óf de ligging, óf de kwaliteit liet te wensen over. Haast was er niet. We hebben altijd tegen de kinderen gezegd: Voor je dertigste de deur uit, en zover was het nog lang niet.

In het vroege voorjaar van 2011 zocht ik een adres op internet en kwam bij toeval op een site waar wat huizen te koop stonden. Ik zoomde wat uit op de plattegrond zodat ik een veel groter deel van Alblasserdam in beeld kreeg en zocht op locaties die mij wel aantrekkelijk leken om te wonen, bekeek wat huizen en prijzen. Als gevolg van de economische crisis waren de huizenprijzen laag, en de hypotheekrente was ook laag maar er waren volgen sommigen aanwijzingen dat die zou gaan stijgen. Ik besloot het eens met Koen over het kopen van een huis te hebben.

Hij had er wel oren naar en we keken samen wat rond, van elke vondst de voor- en nadelen tegen elkaar afwegend.

Al gauw had hij er een gevonden wat wel wat leek, tamelijk aan de rand van het dorp wat een vereiste was om snel in de natuur te zijn om te hardlopen, het dorp waar hij al woonde en werkte dus beslist een pré, een prijs die hij waarschijnlijk kon bekostigen en een casco en kozijnen die goed waren, de rest zouden we zelf opknappen.

 

 

 

Overleg met de a.s. schoonvader van Vera (De Hypotheker), het huis bekijken, voorlopige plannen maken......

 

Op 19 maart 2011 wordt het voorlopig koopcontract getekend bij de makelaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik sla aan het ontwerpen terwijl Koen zijn financiering probeert rond te krijgen. Het lukt uiteindelijk en zo zitten we 16 mei 2011 bij de notaris en is Koen de trotse bezitter van het huis.

 

Alles bij elkaar had toch iets te veel van het budget opgeslokt dus dat betekend meer zelf doen en de uitvoering over wat langere tijd uitsmeren.

 

De verbouwplannen worden verder uitgewerkt en besloten wordt om een groot deel van de (dragende) muur tussen woonkamer, keuken en gang te slopen. Er is geen verwarming dus komt er een cv-ketel op zolder, de schoorsteen kan dan ook gelijk weg.

 

 

 

 

Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 


Copyright © 2012-2020 VIA Joh. J. Visser Interieurarchitect

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2020