VIA Visser Interieurarchitect Alblasserdam        

Start Contact Nieuws Mijn Websites


Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 

Kou en plas

 

De kou in en je plas ophouden

Afvoer Fase 1

 

Een eerder geconstateerd gaslek blijkt ernstiger dan het aanvankelijk leek en reparatie is niet zinnig. Beter is het de geplande CV installatie eerst uit te voeren en dan nieuwe gasleidingen gelijk op de plaats waar ze uiteindelijk moeten komen. Ketel en radiatoren worden uitgezocht en offertes gevraagd.

 

Intussen realiseerden we ons dat met het vergroten van de woonkamer de hal wel erg klein werd. Het piepkleine toilet uitbreiden zou weinig soelaas beiden en de hal nog verder verkleinen. Een mogelijkheid is om het toilet te verplaatsen naar de badkamer op de verdieping en daartoe een deel van de aangrenzende slaapkamer op te offeren.

 

Nieuwe schetsen worden gemaakt en het plan ziet er goed uit. Aan de slag dus....

 

 

Toilet slopen, plafond uit de hal, en bepalen hoe het leidingwerk kan lopen.

Hangend toilet met reservoir uitzoeken.

Sparingen maken voor het toilet en gelijk ook voor de wasmachine die ernaast een plaats krijgt.

De afscheiding naar de slaapkamer maken we van kozijnen en deuren van toilet en keuken zodat er gelijk service toegang is. Daarvoor moeten we eerst het keukenkozijn demonteren die in het nieuwe plan daar toch niet meer nodig is.

De riolering is niet best meer en we besluiten die geheel te vervangen. Fase 1 daarvan moet nu plaatsvinden. Enige haast is hierbij wel geboden want toiletgebruik is er even niet bij.

Water voor toilet en wasmachine moet er komen, de wastafel krijgt een andere plek, en ook moet er water naar de zolder voor de te plaatsen CV ketel. Ook de keuken moet nog een keer onderhanden worden genomen. Vanaf de hoofdkraan gaan we alle waterleiding vervangen.

 

Aansluitingen voor de WC       Het reservoir aan de slaapkamerzijde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                               Beneden steekt de afvoer de hal over....

 

om naast de meterkast verder te zakken..

 

             

              en uiteindelijk op het riool te worden aangesloten

 

Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 


Copyright 2012-2020 VIA Joh. J. Visser Interieurarchitect

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2020