VIA Visser Interieurarchitect Alblasserdam        

Start Contact Nieuws Mijn Websites


Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 

Meubel 1

 

Keuken

Afvoer Fase 4

 

De gammele keuken, met de asbestsanering er ook niet beter op geworden moest worden vervangen. Er is nog overwogen om 'm te renoveren maar dat bleek niet echt een optie.

Diewert, een vriend van Koen gaat zijn keuken vervangen en vraagt of Koen interesse heeft in zijn oude keuken. De keuken is bekeken en gemeten en het aanbod wordt graag geaccepteerd.

De keuken komt geheel beschikbaar op de koelkast na, maar laat koen al drie koelkasten hebben, dus keus genoeg.

 

 

De indeling is een ander verhaal. De grootte en vorm van de beschikbare ruimte en die van de bestaande opstelling bij Diewert verschillen nogal wat, het is dus nog een heel gepuzzel. Op de foto hierboven is de opstelling bij Diewert te zien. Met het vermaken van verschillende kasten moet het lukken om onderstaande opstelling te verwezenlijken.

 

 

Dit moet een nieuwe kast worden t.b.v. koekast en oven

 

Oktober 2012 is het zover, de keuken kunnen we ophalen. Maar eerst moet de oude keuken eruit, de vloer geëgaliseerd en het nodige leidingwerk gedaan. De afvoer en riolering van de keuken wordt geheel vernieuwd, evenals de waterleiding. Tevens moet er elektra naar de nu vitale punten.

 

 

De oude keuken is weg, het eerste stukje afvoer is gemaakt maar moet nog op z'n plek, die vloer is nog niet geëgaliseerd.

 

 

 

Nieuwe, smalle open kast, gemaakt van hoekkast. op de linker foto staat ook het blad van de hoekkast die ervoor gebruikt is.

 

 

De gootsteenkast wordt smaller gemaakt.

 

 

 

 

De rechter bovenkast was een hoekkast met een blind paneel. De kast maken we smaller en gebruiken deuren van andere kasten zodat alles weer past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen enkele onderkasten is ruimte gelaten, hierin komt verlichting. De totaalbreedte van de onderkasten komt nu goed uit en strookt met die van de bovenkasten.

 

 

 

 

 

Het natuurstenen blad zorgt voor nog wat kopzorgen. Het blad opgedikt met multiplex en langs de randen verstevigd met een extra rand graniet plus een rvs strip. Om de vorm goed en de sparingen voor inductieplaat en spoelbak op hun plaats te krijgen moeten we zes zaagsneden maken.

 

Nu heb je zagen voor steen, voor hout, en voor staal, maar een combinatie van deze materialen zaagt niet prettig.

 

Oké, het kost een paar uurtjes maar dan héb je ook wat.

 

 

Het begin Niet zomaar Avontuur Kou en plas Staal 1 Staal 2 Staal 3 CV Meubel 1 Aftimm 1 Meterkast Aftimm 2 Aftimm 3 Plafond 1 Plafond 2 Vloer 1 Aftimm 4 Stof Meubel 2 Tuin 1 Meubel 3 Meubel 4 Aftimm 5 Plafond 3 Plafond 4 Plafond 5 Aquarium

 


Copyright © 2012-2020 VIA Joh. J. Visser Interieurarchitect

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2020